Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ  Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48 Β΄ 3ος ΟΡ. Τ.Κ. 10443 ΤΗΛ. 6934101458 - 6973629709 

email. sindikatokatharistrion@gmail.com site:www.sindikatokatharistrion.blogspot.com

                                                                                                                       Αθήνα 17/4/2024

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής και Περιχώρων καταγγέλλει την εταιρεία IFS ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ για τη μη ανανέωση της σύμβασης και, κατά συνέπεια, απόλυση της προέδρου του συνδικάτου μας.

Η συνάδελφος μας εργάζεται στην καθαριότητα του δικτύου του Μετρό για περισσότερα από 10 χρόνια, εκτελώντας υπεύθυνα και στο ακέραιο τα καθήκοντα της.

Είναι επιεικώς προσχηματικές οι οποίες δικαιολογίες από την πλευρά της εργοδοσίας. Η απόφασή της να μην ανανεώσει τη σύμβαση της συναδέλφου μας έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη συνδικαλιστική της δράση, στο ότι βγήκε μπροστά, κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία, διεκδικώντας συμβάσεις και 3ετιες για το σύνολο των συναδέλφων της.

Από τον Δεκέμβρη, που η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ανέλαβε την καθαριότητα στο Μετρό, οι συμβάσεις ανανεώνονταν σε εβδομαδιαία βάση. Το συνδικάτο μας κατήγγειλε αυτό το αίσχος, αναγκάζοντας την εργοδοσία να αναδιπλωθεί και τουλάχιστον να υπογράφουν συμβάσεις 2ετους διάρκειας. Παράλληλα, διεκδίκησε την απόδοση των 3ετιών σε όλους τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, έχουμε όλοι μας πείρα και γνώση. Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία ενοχλείται από την αγωνιστική και διεκδικητική δράση. Δεν θέλει συνδικάτα που στέκονται εμπόδιο στην αυθαιρεσία της! Δεν θέλει στα πόδια της συνδικαλιστές που ενημερώνουν και οργανώνουν τους συναδέλφους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Για αυτό τιμωρεί και εκδικείται την πρόεδρο του συνδικάτου μας ουσιαστικά απολύοντας την.

  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  • Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

  • Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασης της συναδέλφου μας και την επιστροφή της στα καθήκοντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου