Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ  Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ 

               Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48 Β΄ 3ος ΟΡ. Τ.Κ. 10443 ΤΗΛ. 6979567968-6934101458

    email. sindikatokatharistrion@gmail.com  site:www.sindikatokatharistrion.blogspot.co

                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων καταγγέλλει την εταιρεία unison για τα απίστευτα ψεύδη που ακούστηκαν μέσω

του δικηγόρου τους πού με ειρωνική και σχεδόν τιμωρητική διάθεση προς τους εργαζομένους αναφέρθηκαν σήμερα στην επιθεώρηση εργασίας.

Θα περίμενε ίσως κάποιος ότι η εταιρεία unison εταιρεία εξαγορασμένη από το όμιλο Μυτιληναίου όπως πανηγυρικά μας είχαν ενημερώσει όταν ολοκληρώθηκε το deal μεταξύ των εταιρειών να έχει έστω θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους πού επί δεκαετίας και παραπάνω ίσως κάποιες εργαζόμενες 'προσφέραμε αξιοπρεπώς και με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια τις υπηρεσίες μας.

Αντί αυτού η εταιρεία απαξίωσε τους εργαζόμενους της και κινήθηκε τιμωρητικά.

Δεν μας ενημέρωσε ποτέ ότι χάθηκε το έργο και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ο διευθυντής προσωπικού μας ενημέρωνε ότι το παλεύουν. Να ενημερώσουμε επίσης ότι και άλλες φορές είχε ανέβει στο διαύγεια ότι το έργο ανήκει σε άλλη εταιρεία απλά όπως μας ενημέρωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ από τη διαύγεια έως ότου να μπει κάποια εταιρεία στο μετρό μεσολαβεί κάποιος χρόνος και κάποιες προϋποθέσεις.

Οπότε οι ισχυρισμοί τους πέφτουν στο κενό ότι μας ενημέρωσαν.

Αντί της ενημέρωσης έστελναν τους επόπτες της εταιρείας να κατασκοπεύσουν πόσες έχουν δώσει τα χαρτιά τους στην επόμενη εταιρεία..

Πράγματι η σημερινή εικόνα της εταιρείας μας προκάλεσε γέλωτα

Όταν ο δικηγόρος τους με υπεροψία ισχυρίστηκε ότι έχει τη συναίνεση κάποιας εργαζομένης που ήταν παρών στη διαδικασία να δώσει κάποια προσωπικά της στοιχεία.

Εννοείται πως οι εργαζόμενη τον διέψευσε ενώπιον όλων αλλά αποκαλύφθηκε πλήρως με ποιον τρόπο προσπαθεί η unison να αποφύγει την αυτονόητη διεκδίκηση των εργαζομένων.

Η εναλλαγή εταιρειών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο χώρο των συγκοινωνιών και γενικά στα δημόσια έργα .

Θα ήταν πράγματι αστείο κάποιος εργαζόμενος να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του και να πάει σε μία εταιρεία με εβδομαδιαία σύμβαση σαν νέος υπάλληλος.

Έχουμε όλες τα μηνύματα της εταιρείας που μας διαβεβαίωναν κατόπιν καταγγελία μας στην επιθεώρηση εργασίας ότι θα μπούμε σε άλλο έργο της εταιρείας πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Ακόμα και συνάδελφοι που τους προτάθηκε κάποιο έργο και συμφώνησαν να συνεχίσουν τελικά αντιλήφθηκαν ότι η εταιρεία μπλοφάρει εις βάρος των εργαζομένων.

Η εταιρεία που είχε πριν τη unison το έργο του μετρό περίπου για 10 χρόνια αποζημίωσε μέχρι τελευταίας δεκάρας τους εργαζόμενους της.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την ΔΑΣ του συνδικάτου ΣΕΛΜΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ) και τον εκπρόσωπο της ΟΙΥΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) για τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα μας.

Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία unison του ομίλου Μυτιληναίου έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφύγει σε δικαστικές διαμάχες ετών εμείς όμως που η κάθε μας κίνηση και προσφυγή μας στοιχίζει από το πενιχρό μισθό μας διαβεβαιώνουμε τη unison ότι δεν θα υποχωρήσουμε.

Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτά που πραγματικά μας ανήκουν .

Γνωρίζουμε ότι unison θα χρησιμοποιήσει κάθε υπαρκτό και ανύπαρκτο παραθυράκι προκειμένου να μη δώσει την αποζημίωση που υποχρεούται.

Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας είμαστε ένας εξαιρετικά ταλαιπωρημένος κλάδος βαθιά και πάντα εκμεταλλευόμενος.

Απαιτούμε μόνο αυτά που πραγματικά μας ανήκουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου