Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48 Β΄ 3ος ΟΡ. Τ.Κ. 10443 ΤΗΛ:6979567968


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Καθαριστριών-Καθαριστών καταγγέλλει την εταιρεία «Φάσμα» για την απαράδεκτη πρακτική της προς τους εργαζόμενους, που ενώ υπάρχει πολύμηνη απληρωσιά, ασκεί τρομοκρατία σε όποιον εργαζόμενο ζητήσει τα δεδουλευμένα του, φτάνοντας μάλιστα να του στέλνει ειδοποίηση απόλυσης. Αυτό έκανε και πριν 2 χρόνια σε εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Αρεταίειο, όπου μετά από παρεμβάσεις του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά και του Συνδικάτου μας στο διοικητή και στην εταιρεία, την επαναπροσέλαβε.
Πριν από λίγο καιρό, πάλι στο Νοσοκομείο Αρεταίειο, το έργο της καθαριότητας το ανέλαβε άλλη εταιρεία με άλλη επωνυμία («Ατζέντα»), αλλά με την ίδια έδρα, προσλαμβάνοντας νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, επειδή έχουν χαμηλότερο κόστος, ενώ το παλιό και έμπειρο προσωπικό της εταιρείας «Φάσμα» το εξανάγκασε σε «οικειοθελή παραίτηση» με δυσμενή μετάθεση ή σε παραίτηση και επαναπρόσληψη στην καινούργια εταιρεία, με νέα σύμβαση εργασίας. Επίσης, έναν εργαζόμενο, πατέρα 2 παιδιών τον απέλυσε επειδή είναι συνδικαλιστής και συχνά διαμαρτύρεται για τις συνθήκες εργασίας και ιδίως για την καθυστέρηση της πληρωμής. Την απόλυση αυτή τη θεωρούμε άδικη και εκδικητική και απαιτούμε την ανάκλησή της.
Όλες οι εργολαβικές εταιρείες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, επειδή χρησιμοποιούν τους αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες. Ακόμη, εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέφουν ένα μέρος του μισθού τους στην εταιρεία, με την απειλή της απόλυσης.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Είναι απαραίτητο να συσπειρωθούμε στο συνδικάτο μας, για να μπορούμε ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα και να μη σκύβουμε το κεφάλι.
Απαιτούμε:
  • Έξω οι εργολάβοι και οι εταιρείες τους από τους χώρους δουλειάς.
  • Άμεση πρόσληψη απευθείας από τους φορείς, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό.
  • Επαναφορά του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου